Translate

zaterdag 28 februari 2015

Dieren spelen een belangrijke rol in ons welzijn!

Dieren spelen een belangrijke rol in het leven van veel mensen. Naast blinden geleide honden en honden die kunnen worden opgeleid om epileptische aanvallen te detecteren, kunnen dieren ook worden gebruikt in de ergotherapie, logopedie, of lichamelijke revalidatie om patiënten te helpen herstellen. Afgezien van deze therapeutische rollen, worden dieren ook erg gewaardeerd als metgezellen, die zeker een grote invloed heeft op ons welbevinden. 

Er zijn studies die hebben aangetoond dat mensen die een huisdier hebben, minder vaak ziek zijn en een gezonder hart en bloeddruk hebben.Ze krijgen vaak ook meer beweging, en zijn minder depressief. Huisdieren kunnen ook een belangrijke rol spelen in het maken van contacten. Ouderen die vaak eenzaam zijn, komen toch buiten als ze de hond uitlaten en komen zo eerder in contact met anderen.

Ik ben zelf altijd verzot op dieren geweest, vroeger begonnen met een hamster en cavia en later honden en katten. Momenteel heb ik 3 katten en een duifje. Het duifje is uit de boom gevallen en is tijdelijk voor "rescue" in huis. Hij doet het goed en zodra hij groot genoeg is, kan hij naar buiten.
Hier zie je de kleine duif, zo jong en fragiel, die kan je niet buiten in de kou laten liggen, dus die werd zonder nadenken direct in een warm nestje gezet...!
Nu is hij zover dat hij al wat kan vliegen en daar maakt hij dan ook misbruik van door op het aanrecht te vliegen als ik aan het koken ben. Nu niet bepaald hygiënisch, maar hij blijft braaf op de rand zitten!




Dit is mijn kater Hannes, hij lijkt een beetje debiel, maar hij is super traag en zoooo relaxed!
Hij is ooit eens aangereden, waarschijnlijk heeft hij er iets van overgehouden lol


Helemaal de man in huis!



Dit is zijn favoriete houding, past wel bij zijn "zen"stijl!
De lieverd en zo;n knuffelaar!!


Dit is mijn Shanulleke, of te wel Shanul, zij is een oude dame van bijna 18 jaar. Heeft diabetes en is een echte stresskip met een eigen willetje! Maar ik ben dol op haar!


Onstpanning in de tuin!


En hier hebben we dan mijn jongste poes, ooit eens gevonden als piepklein kitten, achter gelaten in het bos! Nu is ze de chef in huis! Ze is super komisch, ik vraag me wel eens af of ze soms denkt dat ze een mens is, ze wil alles eten wat ik eet, haalt het ook als het fff kan van mijn bord af, als ik even niet kijk! Banaan, appel, druif, groentesap, alles vindt ze lekker en ze drinkt het liefst uit een glas!

de nieuwsgierigheid van een jonge kat....



Je ziet het al, ze houdt van verstoppen ( welke kat niet?) maar ze is verzot op verstoppertje spelen en dan "in de aanval"! Iedere ochtend hetzelfde ritueel, als ik voorbij loop, zit zij al klaar achter de deur om mijn benen aan te vallen. Ook is ze verzot op elastiekjes. En ze is er een kei in, om haar etensplek lekker vies achter te laten. Er is n.l.geen één brokje dat ze helemaal op eet, ze tuft altijd de helft uit en het liefst zo ver mogelijk!  Ook gromt ze als de bel gaat of ze hoort iemand binnen komen.....tja wat zal ik zeggen? hahaha

Dieren brengen zo veel plezier en ontspanning en ik kan zelf dan ook niet zonder! Alleen het zachte gespin van de kater die bij je wil zijn of de ondeugende uithaal van de jongste poes als ze weer eens om het hoekje loert en mijn benen aanvalt, is goud waard en brengt me altijd een lach op mijn gezicht!
Zeg nu zelf, hoe kun je nu zo'n lieve koppies weerstaan!




vrijdag 27 februari 2015

De vele gezondheidsvoordelen van Keltisch zeezout.

Keltisch zeezout of sel de guerande bevat enorm veel mineralen en spore elementen.Zoek je een product om je mineraalhuishouding weer op peil te brengen, dan is dit beslist een aanrader!


Keltisch zeezout komt uit de Guérandestreek in Bretagne, Frankrijk.
Er is grijs zout ( sel gris) en grof zeezout ( gros sel marin) als wel het wit tafelzout ( fleur de sel)
Ze zijn zeer rijk aan mineralen en spore elementen, waardoor het een bijzonder volle smaak geeft!
zoutwinning in Bretagne
Het wordt al meer dan 2000 jaar via de Keltische methode, met de hand gewonnen.Het water uit de Atlantische oceaan wordt via een kanalenstelsel naar ondiepe klei moerassen geleid. Doordat de klei zuur is, neutraliseert hij tot op zekere hoogte het zeer basische zeewater. Door interactie van het Atlantische zeewater met de bodem van de klei moerassen, wordt het natrium gehalte wat van nature in zeewater zit, terug gebracht en wordt het zout gereinigd De moerassen zorgen dus voor een natuurlijke reinigingsmethode. Dit maakt ook tevens dat Keltisch zeezout het minste natrium van alle zeezouten bevat.
Het zout is zuiver, het wordt niet gewassen, niet geraffineerd en niet gereinigd.( behalve dan op de natuurlijke wijze zoals eerder genoemd) Op deze manier blijven alle spore elementen en mineralen behouden.
En dat zijn er véél, zoals te zien op onderstaand schema!!

Keltisch zeezout heeft vele voordelen voor de gezondheid, waaronder ook een gezonde bloeddruk!!!
Te veel zout (hypernatriëmie) is gevaarlijk, maar te weinig zout (hyponatriëmie) eveneens.
Ook al verhoogd zout de bloeddruk, natuurlijke zout met voldoende inname van water kan  een onregelmatige hartslag stabiliseren en de bloeddruk normaliseren. Met andere woorden, als je een lage bloeddruk hebt, kan Keltische zeezout helpen om deze te verhogen en als je een te hoge bloeddruk hebt, kan het helpen om deze te verlagen.
Verder is het zout erg geschikt voor:

*Het verbeteren van de hersenfunctie. Zeezout is van vitaal belang voor de gezondheid van zenuwcellen en hun vermogen om te communiceren en verwerken van informatie. Dit zout helpt ook om overtollige zuren en gifstoffen te elimineren uit de cellen.
*Het regelt hartslag en bloeddruk ( zie hierboven)
*Het balanceert de bloedsuikerspiegel. Keltisch zeezout is vooral nuttig voor diabetici, omdat het helpt om bloedsuikers te balanceren.
*Het alkalizeert het lichaam. Een te hoge zuurgraad in het lichaam is een onderliggende oorzaak van vele ziekten. Zout is essentieel voor het verwijderen van overmatig zuur  in de cellen. Daarnaast zal mineraalrijke zouten helpen om de optimale zuur-base evenwicht te herstellen.
*Het verwijdert opgebouwd slijm. Niet alleen helpt het om bestaande slijm te elimineren, maar het helpt ook om het te voorkomen. Dit voordeel maakt het zeer nuttig voor mensen met allergieën, astma, sinus problemen, of bronchiale congestie.
*Het voorkomt spierkrampen. Spierkrampen worden vaak veroorzaakt door een elektrolyt onbalans in het bijzonder door te weinig natrium. Keltisch zeezout biedt deze mineralen in de juiste verhouding. Je lichaam zal nemen wat het nodig heeft en zich ontdoen van de rest, zo lang als je genoeg water drinkt.
*Het balanceert dus de elektrolyten Natuurlijke Keltische zout zal helpen om de elektrolyt mineralen in je lichaam in balans te brengen. Voor problemen met het vasthouden van vocht, kan een geleidelijke inname van zeezout helpen om overtollig opgeslagen water in de lichaam's weefsels los te maken.
*Ook bouwt het je immuunsysteem op, regelmatige inname van zeezout en zijn hoog opneembare mineralen, zal je niet alleen sneller herstellen van een ziekte, maar kan je beter beschermen tegen infecties en andere ziektes.
*Kan het lichaam meer energie geven, doordat het e,v,t, tekorten in het lichaam aanvult,
*Ook zal Keltisch zeezout een goede nachtrust bevorderen. De overvloed aan mineralen en sporenelementen in natuurlijk zeezout zal een kalmerend effect op het hele zenuwstelsel hebben. Bovendien kan de juiste verhouding van water en zout consumptie helpen om tijdens de nacht minder vaak te hoeven plassen.
* het stabiliseert de bijnierfunctie en kan dus meer energie geven.
* Is bevorderlijk voor de spijsvertering, omdat het het spijsverteringsstelsel reinigt en het helpt bij de opname van voedsel deeltjes door het spijsverteringskanaal.
*Het lost en verwijdert sediment afzettingen op, die kunnen leiden tot verschillende vormen van artritis, nier- en galstenen.
* het is een natuurlijke anti histimine, dus erg geschikt voor mensen met astma of allergische klachten.

Sole
Een goede manier om Keltisch zeezout te gebruiken is het maken van een "sole" Dit is nl veel beter dan het los innemen van bv mineralen suppletie, omdat keltisch zeezout alle mineralen en spore elementen in de juiste verhoudingen bevat.

voeg sole toe aan je water
Het woord Sole komt van het Latijnse woord "sol", wat zon betekent. Wanneer het water zich vermengd met de kristallen in het zee zout, worden de negatieve polen van het water omgeven door de positieve ionen van het zout, terwijl de negatieve ionen in het zout zijn omgeven door positieve deeltjes van het water. Dit proces verandert de hele moleculen structuur.

Om sole te maken, doe je 1/3 zout in een pot en de rest vul je met water bij. Roeren tot het zout helemaal is opgelost in het water.(liefst gefilterd of bronwater) Je hebt nu heel sterk zoutwater, waarvan je dagelijks een tot drie theelepels bij je smoothie, water of kop soep doet.

Het kan zijn dat er een restje zout achterblijft in je pot, dat is helemaal niet erg, dat lost zich later wel op, als je de pot weer wat bijvult met water. Het ziet er in eerste instantie wat troebel uit, maar als de pot een tijdje heeft gestaan, word het water van zelf weer helder.
Deze sole is lang houdbaar, het zout dood nl alle bacteriën en hoeft dus ook niet in de koelkast te staan.
Deze manier van inname, is erg geschikt om tekorten aan te vullen, maar ook bv om je mond te spoelen als je last hebt van ontstoken tandvlees. Sole is erg waardevol en kan veel kwalen voorkomen en oplossen!

Himalaya zeezout




sole kan overigens ook van Himalaya zeezout gemaakt worden, dit is ook een erg rijk zout en e.v.t. te vervangen door keltisch zeezout.

donderdag 26 februari 2015

Creatief zijn is meer dan alleen ontspanning.

Als we creatief zijn, zijn we niet alleen meer ontspannen, maar worden we dikwijls ook stil in ons hoofd. Doordat we stil zijn, kunnen problemen opgelost worden of nieuwe ideeën aangeboord worden. Zonder creativiteit zou er geen innovatie zijn. We komen in "the flow", omdat we geen weet meer hebben van tijd of geen aandacht meer schenken aan hoe ons lichaam voelt.


Nu zal het één keer oppakken van het penseel niet direct al je problemen oplossen of briljante ideëen aandragen. Het vergt oefening net als meditatie. 
Creatieve mensen zijn meer in een alpha staat.
Alpha hersengolven zijn het meest aanwezig in een wakkere toestand die wordt gekenmerkt door een ontspannen en moeiteloze alertheid. De Alpha staat hebben verscheiden beschreven als een sublieme tevredenheid en rust, het gevoel van "vliegen, drijven of lichtheid". Alpha hersengolven zijn niet altijd aanwezig, als iemand in een diepe slaap of in intense woede is, zijn er bijna geen Alpha hersengolven. Maar mensen die creatief zijn, hebben meer alpha golven. Dus reden te meer om creatief bezig te zijn!
Ik zelf ben ook graag creatief bezig, daarom wat creaties van gerecyclede materialen, uit de natuur of dingen waar ik niks meer meer deed.

Een eenvoudige plantenhanger van twee vierkante plankjes die verbonden zijn met touw.
In de plankjes heb ik gaten gemaakt zodat de plantenpotten er niet afvallen.  Likje verf en gaten erin boren en klaar!









“Every child is an artist, the problem is staying an artist when you grow up.”-Pablo Picasso









Deze leuke waxine houder heb ik gemaakt van afvalhout en een oude conserve pot. Ik heb hier een ketting aan gemaakt, die ik weer aan een haakje heb gevestigd aan de plank.


“Creativity is just connecting things. When you ask creative people how they did something, they feel a little guilty because they didn’t really do it, the just saw something. It seemed obvious to them after a while” – Steve Jobs


Het volgende popje is uit de serie van "Tilda"poppen. Op pinterest zijn allerlei patroontjes te vinden. Geef er je eigen draai aan en zet ze met een stokje vast op een plank.



De volgende visjes heb ik uitgezaagd met een figuurzaag en daarna bijgewerkt met een schuurmachine, zodat ze mooie ronde randen krijgen. Likje verf en daarna weer licht opgeschuurd. Aan het touwtje heb ik wat kraaltjes gedaan.



 “The painter has the Universe in his mind and hands.” leonardo da vinci

De volgende kussentjes zijn voor decoratie, Van een lap oud stof heb ik vierkantjes uitgeknipt,  waar ik heel eenvoudig met de printer iets op geprint hebt. Je hebt daar transfer papier voor nodig, waar je later de afbeelding op het stofje mee strijkt. Vul het op met vulling of een grote wat en stik het simpel weg rondom dicht op de naaimachine. Rafel de randjes wat af en klaar zijn ze!


Tegenwoordig zie je overal zeephangertjes of andere hangers ter decoratie. Het is net zo eenvoudig om zelf er een te maken, van wat schelpen en stukjes hout. Boor er gaatjes in en rijg het aan een touw, simpel als wat!




Tijdens kerst zoek ik altijd naar leuke decoraties. En als ik in het bos ben en de denne appeltjes weer tegen kom, heb ik de neiging om ze altijd in een schaal te leggen. En iedere keer valt het me tegen, dus daarom heb ik de appeltjes aan lint gelijmt en opgehangen. Leuk effect!




“To be creative means to be in love with life. You can be creative only if you love life enough that you want to enhance its beauty, you want to bring a little more music to it, a little more poetry to it, a little more dance to it.” 
― Osho








Ik vind het ook altijd enig om kransen te maken, daarom dit keer een hart gemaakt van een oude ijzere kleerhanger die toch anders bij het vuil ging. Ik heb daar wat gedroogde hortensia met Calocephalus brownii ( het zilverstruikje)omheen gebonden. Beide erg goed om te drogen, dus lang houdbaar. Onderaan heb ik nog een zaaddoos met een etiquette gehangen voor wat extra decoratie.


Met papier kan je veel doen.... hieronder heb ik van een oud lijstje een hart gecreëerd.Door stroken papier op te rollen en vast te lijmen met een lijmpistool. 








woensdag 25 februari 2015

Hoofdpijn kent vele oorzaken.


Bepaalde voedingsmiddelen kunnen duidelijk een aanval van migraine of hoofdpijn uitlokken. Zo kennen we de migraine die wordt uitgelokt door chocolade, kaas en varkensvlees. Onderzoek wijst uit dat het stoppen met eten van deze en andere producten hoofdpijnaanvallen soms helemaal kan doen laten verdwijnen.


Eliminatiedieet

Het eliminatie dieet is er om er achter te komen welk voedingsmiddel de oorzaak is van je hoofdpijn. Althans als je de voeding verdenkt van je hoofdpijn.
Schrap ten minste 12 weken de volgende 10 voedingsmiddelen uit je menu. Door verandering van voeding kan je de 1e week meer hoofdpijn hebben, die tenslotte vanzelf zal verminderen, totdat ze helemaal uitblijven.
Probeer het 12 weken tot het liefst een half jaar vol te houden en ga daarna stapsgewijs terug naar het oude menu en voeg iedere 4 weken één verboden middel van lijst weer toe aan je menu. Komt tijdens die 4 weken de hoofdpijn terug, dan is het laatst toegevoegde middel kennelijk de boosdoener. Ga door met de andere middelen, want het kan zijn dat je niet voor één maar meerdere middelen gevoelig bent.

1 koffie(noten of vruchtenkoffie mag)
2 thee(kruidenthee mag)
3 alle zoetigheid die suikers bevatten
4 chocolade
5 zoete melkproducten(behalve kwark,karnemelk en biogarde)
6 varkensvlees
7 rode wijn
8 kaas
9 pinda's
10 zout(overal waar het in zit, dus ook zoutjes, zoute drop, zoute haring enz.)

Ook het volgende kan hoofdpijn veroorzaken

Nog enkele veel voorkomende oorzaken van hoofdpijn zijn:
  • verstopping
  • lever problemen
  • voorhoofdholte ontsteking
  • spanningen en stress
  • roken
  • koud voedsel
  • smaakversterkers en andere toevoegingen
  • te weinig ontspanning
  • hypoglykemie

Vaak kan de lever ook overwerkt zijn door de zware belasting die onze levers toch al hebben. Overal vinden wij gifstoffen in, van cremes tot voeding en make-up ook parasieten,bacteriën, schimmels, en virussen produceren toxische stoffen en wat valt te denken van stress? Onze lever heeft het gewoon zwaar, daarom is het geen slecht idee om de lever wat te ondersteunen. Dat kan bv met mariadistel, kurkuma of paardebloem. Mariadistel is in staat om de buitenste laag van de levercellen te wijzigen, zodat gifstoffen niet meer de levercellen kunnen binnendringen en helpt bij de aanmaak van nieuwe levercellen. Paardenbloem stimuleert de lever, alvleesklier én de gal, waardoor onze spijsvertering verbeterd. En kurkuma( of koenjit) heeft een sterke anti- ontstekingseffect, beschermd de lever en stimuleert de doorbloeding.

Migraine is een welbekende vorm van hoofdpijn en kan ernstig zijn qua pijn. Je kan er misselijk bij worden en zelfs braken.Geen licht en geluid kan verdragen worden.
Migraine kan van enkele uren tot wel 3 dagen aanhouden.
Er is ook de z.g.n. clusterhoofdpijn, deze hoofdpijn voelt men achter de ogen of op de slapen. Deze komen vooral voor in het voorjaar en het najaar en kunnen wel drie maanden aanhouden. Iedere aanval kan van 45 min. tot wel 2 uur duren.
Bij spanningshoofdpijn, zien we ook vaak pijn in de nek, het is een niet kloppende hoofdpijn aan beide zijde van het hoofd. Bij deze laatste hoofdpijn is vaak de "lever energie" verstoord. De lever is in de TCM(traditional Chinese Medicin) het orgaan dat met woede, stress, frustratie e.d. te maken heeft. Zijn we gestrest of gefrustreerd, dan kan dat de energie van de lever verstoren.

En tot slot kan men hoofdpijn krijgen doordat men in het weekeinde koffie op een later tijdstip drinkt. Men slaapt dikwijls uit en heeft geen vast ritme zoals door de weeks. Meestal is het aantal kopjes koffie voor veel mensen in het weekend ook lager dan door de weeks. De oplossing is eenvoudig: sta eerder op voor je kopje koffie in het weekend of verminder het aantal kopjes door de weeks!

Moe en bibberig? al eens gedacht aan hypoglycemie?

Veel mensen kennen dat gevoel wel als ze honger krijgen en ineens moe en bibberig worden, dat heeft te maken met een te lage bloedsuikerspiegel.


Een lage bloedsuikerspiegel of hypoglycemie komt vrij veel voor. De bloedsuikerspiegel is dan niet constant, maar te laag. Vaak wordt dan geadviseerd om snel wat druivensuiker te nemen, maar dit heeft eerder een averechts effect op de bloedsuikerspiegel. Hij gaat dan misschien wel direct omhoog, maar keldert daarna nog meer, waardoor we de cirkel van onstabiele bloedsuiker levels in stand houden. Echt alleen in geval van nood, wanneer iemand dreigt flauw te vallen, kan men gauw
 misschien wat suiker of zoets geven, maar best is er voor te zorgen om de bloedsuiker te stabiliseren.

Er behoren veel symptomen tot een lage bloedsuiker spiegel, maar de meest voorkomende zijn toch wel bibberigheid  en duizelig worden wanneer er niet op tijd gegeten wordt.


Ik noem hieronder een lijst met symptomen die kunnen voor komen bij hypoglycemie. Ze hoeven niet gelijktijdig voor te doen of allemaal aanwezig te zijn. Doch hoe meer je er hebt, hoe groter de kans. Stelregel is wel een voortdurende vermoeidheid die door het eten weer verdwijnt en die weer kan terugkomen wanneer men niet tijdig eet, zodat men weer behoefte heeft aan zoetigheid.

*slecht of wazig zien
* snel blauwe plekken hebben
* bibberig of trillen wanneer honger
* vermoeidheid, slap voelen
* candida infecties
* hartkloppingen
* duizeligheid
* nerveus, angstig of prikkelbaar
* slechte concentratie
* nachtmerries
* vaak behoefte aan zoetigheid
* gevoel flauw te vallen
* overmatige transpiratie
* oorsuizingen
* slapeloosheid
* vaak plassen
* hoofdpijn


Hoe ontstaat hypoglycemie?
Wanneer men steeds veel witmeelproducten, 
suikers en snelle koolhydraten eet, stijgt de bloedsuikerspiegel heel snel en wordt de alvleesklier geprikkeld om veel insuline te produceren. De bloedsuikerspiegel gaat dalen, doordat de cellen door de insuline worden gestimuleerd om veel glucose op te nemen, dit leidt tot hongergevoel en vooral met behoefte aan zoet en zoetigheid. Geeft men hier steeds aan toe, dan worden op een gegeven moment na langdurige stimulatie, de cellen minder gevoelig voor insuline.Dit heet insuline resistentie.
Er is steeds meer insuline nodig om de cellen de glucose te laten opnemen. Het bloedsuiker stijgt en de alvleessklier word overprikkelt. Na jaren van overstimulatie raakt de alvleesklier echter uitgeput, waarbij diabetes type II of te wel ouderdomssuiker ontstaat.



Vooral bij insulineresistentie zal er veel glucose in de vetcellen worden opgenomen, terwijl anderecellen een tekort krijgen, omdat de vetcellen makkelijker glucose opnemen, dan bv spier of hersencellen. Daarom kunnen mensen met een te veel insuline aan overgewicht lijden.
Hypoglycemie kan wel 10 tot 20 jaar voortduren, voordat er diabetes type II ontstaat!

Wat doe je eraan?
Als eerste dien je toch echt je dieet aan te passen. Dus géén snoepgoed, gebak, frisdranken, pasta's, koek enz. meer!! 
Zorg ervoor dat je langzame koolhydraten i.p.v. snelle koolhydraten nuttigt en dat je op tijd eet. Langzame koolhydraten zitten bv in boekweit, noten, zaden, groentes, peulvruchten en volkoren producten. Eet ze te samen met eiwitten, aangezien daarmee de insulinepieken afgeremd worden.

Sla nooit een maaltijd over en zorg zodra je wat honger krijgt, dat je iets eet. Beste is 6 tot 8 kleinere maaltijden over de dag verspreiden, dan 3 grote maaltijden. En dan géén zoet, maar iets wat de bloedsuikerspiegel stabiel houdt. Te denken valt aan een handje noten of zaden. Ook zoet fruit is beter om te laten staan, zeker in ernstige gevallen van hypoglycemie andere vruchten kunnen gewoon genuttigd worden, mits in mate in het begin. Verder laat alle witmeelproducten achterwegen! D.w.z ook koekjes, cakes, pizzadeeg van witmeel, witte pasta enz. Liefst alles van volkoren producten. En dan ook nog eens géén tarwe, maar van spelt!! Tarwe verhoogd nl de bloedsuiker aanzienlijk en is niet gezond, ook al denken meesten dat volkoren tarwe erg gezond is. Tarwe heeft naast het effect op de bloedsuikerspiegel nog andere vervelende "bijwerkingen", die de darmen ernstig kunnen verstoren. 
Laat verder all gebakken, vette voeding en snacks staan, aangezien die ook de bloedsuiker verstoren!
Volkoren producten zorgen niet alleen voor een meer stabiele bloedsuikerspiegel, maar geven ook langer een verzadigt gevoel.
Laat ook alle frisdranken en fruitsappen achterwegen! Drink liever een kop kruidenthee of zuiver bronwater. Fruitsappen zijn voor de spijsvertering niet goed, beter zijn hele vruchten.
Ook koffie met mate, aangezien koffie op de bijnieren werkt en indirect ook zo de bloedsuiker verstoord.
Wil je toch iets zoets gebruiken, gebruik dan stevia om te zoeten. Stevia helpt ook nog eens de bloedsuiker te stabiliseren.
Naaste verkeerde voeding is stress ook funest voor je bloedsuikerspiegel. Dus zorg voor tijdige ontspanning.
Voor het verbeteren van de gevoeligheid van insulinereceptoren in de celwand, kan men extra 200 mcg GTF chroom nemen ( een vorm van chroom die goed opneembaar is), zink, magnesium en mangaan. Ook zijn omega 3 vetzuren, alfa-liponzuur en vitamine E goed voor de versterking van de celwand.


donderdag 19 februari 2015

Gedachtes en vibraties beïnvloeden water!


Dr.Masaru Emoto, een Japans wetenschapper en onderzoeker van water, toonde aan hoe gedachten en vibraties water beïnvloeden en de moleculaire structuur ervan veranderen kan. Als men bedenkt dat de aarde grotendeels (71%) uit water bestaat en ons lichaam voor ongeveer 65%, kan men een belangrijke conclusie trekken!!


In eerste instantie wilde Dr. Emoto mensen met water die informatie bevat, genezen. Maar omdat mensen, in het algemeen niet kunnen geloven wat ze niet zien, is hij een onderzoek begonnen hoe hij water zichtbaar kan maken.
Hij had goede resultaten in het helpen met mensen te herstellen van ziektes. Hij gebruikte een "Hado" meettoestel (MRA genoemd) die negatieve emotionele trillingen ontdekt die een ziek mens heeft. Er worden dan tegenovergestelde trillingen aan het water toegevoegd, die de patiënten dan moesten drinken. Hij behaalde goede resultaten met de genezing en dus wilde hij verder onderzoek doen.

Dr.Emoto heeft bewezen dat gedachtes, de realiteit veranderen. Door gerichte intenties via woord en schrift, lijkt water haar "uitdrukking te veranderen".
De fysieke vorm van water, past zich gemakkelijk aan haar omgeving aan, maar haar fysieke verschijning is niet de enige vorm die verandert, haar moleculaire vorm verandert ook!
De vibraties of energie van de omgeving zal de moleculaire vorm van water veranderen. Op deze manier is water niet alleen een visuele reflectie van de omgeving, maar ook een moleculaire relfectie van haar omgeving.
Hij kwam erachter dat water van zuivere bronnen en water dat is blootgesteld aan liefdevolle woorden, briljante en complexe christal-achtige patronen vormt.
In tegen stelling tot vervuild water en water dat is blootgesteld aan kwade en negatieve gedachtes, vormde de christallen a-symmetrische en lelijke patronen.

Door middel van zijn fotografische technieken maakte hij bewijzen van de moleculaire veranderingen van water. Hij bevroor druppeltjes water en vervolgens onderzoekt hij ze onder een donker veld microscoop die fotografische mogelijkheden heeft. Zijn werk toont duidelijk de diversiteit van de moleculaire structuur van water en het effect van het milieu op de constructie van het water.
Niet alle watermonsters kristalliseren echter. Watermonsters uit extreem vervuilde rivieren lijken rechtsstreeks de 'staat'  van het water "uit te drukken" 

Ook jijzelf kan een test uitvoeren! Daarvoor neem je twee  identieke potten die je vult met rijst die bijtgaar is en sluit ze goed af met een deksel. Schrijf dan op de ene pot positieve woorden als "Ik ben dankbaar voor je lieve rijst" en op de andere pot schrijf je "ik haat je, idiote rijst!"
Zorg er nu voor dat je de potten op zijn minst 50 cm uit elkaar zet, liefst op een andere plaats. En herhaal dagelijks minstens één maal hardop de woorden die je opgeschreven hebt tegen de rijst.
Probeer met intentie de woorden uit te spreken.
Hieronder op de foto zie je een resultaat wat behaald is met de test!


Dit onderzoek creëert een nieuw bewustzijn in hoe wij een positief effect op onze gezondheid en de hele aarde kunnen hebben. Let dus goed op je gedachtes en woorden van af nu!!!


tot slot enkele wijze woorden van Dr Emoto: "Let your actions be based on the thoughts of love and gratitude. Love is a giving energy and gratitude is a receiving energy. If you always have these two words in your mind and your actions are based on these concepts, you can naturally give people positive energy."

Wij zijn de bron van onze eigen ellende en geluk.

Mensen zijn gewend om alles buiten zichzelf te zoeken, alle problemen die ons overkomen, zijn dan toe te schrijven aan anderen, het "noodlot" of wat dan ook wat op ons pad is gekomen.

Echter wij zijn het zelf die mensen en dingen naar ons toetrekken, door middel van de wet der resonantie.

We trekken de dingen aan die bij ons bewustzijn en onze evolutionaire ontwikkeling van dat moment horen, Het zijn de dingen waar m.n. ons onderbewustzijn mee gevuld is, die we naar ons toetrekken.
Ons onderbewustzijn werkt als een magneet, kent geen verschil tussen goed of slecht en echt of onecht,  het krijgt slecht de opdracht vanuit onze bewuste geest en handelt daar naar. Wanneer wij dagelijks dezelfde negatieve gedachtes hebben, worden deze in ons onderbewustzijn ingeprent en manifesteert het zich in de materiële wereld.
Gedachtes zijn trillingen, hebben een bepaalde frequentie en naargelang het soort frequentie, trekken wij mensen, objecten of gebeurtenissen aan die met datzelfde trillingsveld meetrillen.
Hoe meer wij iets wensen, hoe sterker ook het trillingsveld. 

Wetenschappers hebben aangetoond dat er een wisselwerking plaatsvindt tussen het hart en onze hersenen.
D.m.v. emoties word er informatie tussen het hart en de hersenen uitgewisseld. Ook ontdekte men dat het magnetische en elektrische veld dat door het hart wordt uitgezonden, niet alleen emoties veroorzaakt, maar ook onze overtuiginge uitzendt. Deze frequenties ( want alles heeft zijn eigen frequentie) zal niet alleen alle organen bereiken, maar uitstralen tot ver in de wereld. We kennen allemaal de oeroude uitdrukkingen als  "iets uit het diepst van ons hart wensen", "ik wens het met heel mijn hart"!
Ons hart zet gevoelens en overtuigingen dus om in magnetische golven, die weer uitgezonden worden in de wereld.
ECG's tonen aan dat de elektrische activiteit van het hart 60 keer sterker is dan dat van de hersenen en het magnetische veld van het hart zelfs 5000 keer sterker!!!
We zenden dus meer uit met ons hart dan met de hersenen. Daarom is louter positief denken minder sterk, dan positief denken die ondersteund worden met een emoties. Dat geldt ook voor negatief denken en negatieve emoties.
Als wij onszelf steeds affirmaties ( dit zijn korte zinnetjes die je steeds herhaald) of denkbeelden creëert, zonder dat wij er emotioneel van overtuigd zijn dat deze wensen uitkomen, dan zenden wij zwakkere elektro-magnetische frequenties uit, dan wanneer we dat doen met een grote overtuiging.

Welnu, iedereen is gevormd door zijn opvoeding, door belangrijke personen in je leven, door de maatschappij enz. M.n. onder de 7 jaar worden deze dingen die wij aanleren ingeprent in het onderbewustzijn. Wat wij als waarheid accepteren, zullen we dan meedragen in ons volwassen leven. Echter veel daarvan zijn overtuigingen die ons niet verder helpen, maar die ons eerder tot last zijn.
Daarom is het van belang om onszelf te "herprogrammeren" en die herprogrammering begint met ons denken,
Dat wat wij herhaaldelijk denken, zeggen of voelen, maakt het energie of trillingsveld sterker. Daardoor versterkt elke gedachte aan mislukking een verdere mislukking en elke gedachte aan overwinning, een overwinning.

Niet alleen met gedachtes kunnen we onszelf en onze omgeving beïnvloeden, ook met beelden en "dagdromen". Ja je leest het goed, dagdromen en fantasieën kunnen ingeprent worden in je onderbewustzijn. Ons onderbewustzijn communiceert nl in beelden. Als wij onze gedachtes ondersteunen met positieve beelden, dan versterken wij die gedachtes. Ons onderbewustzijn kent niet het verschil tussen wat waar is en wat niet waar is, het accepteert alles wat jij hem voert.
Zo kun je prima je liefdes leven beinvloeden of je gezondheid.
Er is echter wel een voorwaarden aan verbonden en dat is dat je, wat je wilt creëren, al in de toekomst ziet. Het moet dus al bewerkstelligd zijn. Als je ziek bent, zie je jezelf al gezond, als je zonder partner zit, zie je jezelf met partner. En hoe meer details je in je geestesoog ziet, hoe beter. Ook geuren en geluiden kun je gebruiken. Een andere voorwaarde is herhalen!! Hoe vaker wij onze gedachtes herhalen, hoe sterker de neurale netwerken worden en hoe sneller deze afgevuurd worden.
Als je dagelijkse gedachtes voornamelijk altijd negatief zijn geweest, dan vergt het wat oefening om ze om te zetten in positieve gedachtes.
Wetenschap heeft vastgesteld dat het om en nabij de 21 dagen duurt, vooraleer er een nieuwe gewoonte is gecreëerd en de oude is vervangen.
communicerende neuronen
Dat komt omdat onze hersenen bij iedere nieuwe gedachte neurale netwerken creëren en onze oude netwerken die jaren gebruikt zijn geweest moeten vervangen worden door nieuwe, en dat vergt oefening. Maar hoe meer je de negatieve gedachte ombuigt naar een positieve, hoe meer de oude netwerken vervangen worden door positieve netwerken en hoe sneller ze afvuren. Het word dan ook meer en meer een gewoonte om die positieve gedachtes te hebben, terwijl je in het begin stadium nog een lichte tegenzin voelt of er nog geen feeling mee hebt. 

Maar hoe doe je dat, hoe verander je je leven? Simpel door je aandacht te verleggen, want waar wij met onze aandacht gaan, worden netwerken gecreëerd.

Enkele waarheden over de wet van resonantie:
* er bestaat een energieveld, dat alles met elkaar verbind. De matrix ook wel genoemd en dit veld communiceert met ons trillingsveld.
*alles wat hetzelfde trillingsveld heeft als wij uitzenden, trekken wij naar ons toe.
* ook wij worden door andermans trillingsvelden aangetrokken, als we met dezelfde frequentie meetrillen.
*afstand en tijd spelen geen rol.
* door onze gevoelens en de gedachtes, maar vooral onze overtuigingen trekken wij aan, wat wij als trilling uitzenden.
* we trekken onvermijdelijk dat aan, wat met ons meetrilt, ( wat wij dus uitzenden)
* door deze wet zijn wij met alles en iedereen verbonden.
*wij creëren dit trillingsveld door onze overtuigingen en onze gedachten en gevoelens.

Dus alles wat hij denkt, voelt en gelooft, trek je naar je toe, haal je in je leven!
Deze kaart is ontwikkeld om te achterhalen
Dr. David R. Hawkins heeft een z.g.n. "map of consciousness"(kaart van bewustzijn) ontwikkeld. Die als doel heeft om bewust te worden van je eigen intellectuele artefacten, die je als realiteit identificeert. Daar deze kunstmatige veronderstellingen slechts producten zijn van een verkeerde perceptie
map of consciousnous van Hawkins

De kart van bewustzijn toont waar je staat in je bewustzijnsontwikkeling. Door de hogere levels van je eigen staat vooruit te zien, zijn we beter in staat te begrijpen hoe ons huidige bewustzijn niveau ons beperkt. Ik ga hier echter niet verder in over de volledige uitleg van de kaart.

Ik heb het er hierboven al over gehad hoe je dat wat je wilt,  naar je toe kunt trekken, maar er zijn nog een aantal tips waarmee je je trillingsveld positief kunt beïnvloeden.
Zo is het belangrijk dat je je omringd met alles wat positief is, daar alles een eigen frequentie heeft. Zorg dat je omgaat met positieve mensen die je niet neerhalen, luistert naar positieve muziek. ( zie ook mijn artikel over bewustzijn van water!) ga de natuur in ( de natuur vibreert ook op een hoge frequentie), mediteer, leef in het NU, ook NLP kan je goed helpen in het herprogrammeren van he onderbewuste en tot slot, ben dankbaar steeds voor alles wat je krijgt!




maandag 16 februari 2015

Wat is Hoog Sensitiviteit? ( doe meteen de test)

Verdenk je jezelf van Hoog Sensitiviteit bepaal dan of jij tot de groep van Hoog Sensitieve Personen behoort door de onderstaande test in te vullen.

Veel mensen weten niet van zichzelf dat ze Hoog Sensitief zijn, maar voelen zich wel anders dan anderen, maar weten niet waarom. Ongeveer 15 tot 20% van de bevolking is Hoog Sensitief. Het is een gave waar je mee geboren wordt, maar maar al te vaak als een last ervaren wordt. Het bewust worden dat je Hoog Sensitief bent, kan een enorme hulp zijn in het aanvaarden van je anders zijn, waardoor je er beter mee leert om te gaan. 

Deze wereld is gezegend met een duidelijke vorm van individuen: degenen die zeer gevoelig zijn. Vaak onbegrepen en veroordeeld voor zijn "overdreven gevoeligheid," zijn deze mensen rustige en vredelievende wezens, met een zeer fijn afgestemd zenuwstelsel.

Begaafd,  omdat zij in staat zijn om meer zintuiglijke input te verwerken dan anderen. Beelden, geuren, geluiden, aanrakingen en smaak komen allemaal door op verhoogde niveaus.
Veel HSP's zijn ook Empaten; in staat om emoties op te pikken zonder dat er woorden worden uitgewisseld. Het geen ook een last kan zijn wanneer er geen emotionele grens is, zodat ze zich kunnen afschermen.
Maar al te vaak worden HSP's ervan verdacht emotioneel gevoelig te zijn. Dat is een vergissing. de aard van de gevoeligheid ligt niet rond emoties.
Wanneer een HSP overmatig gestimuleerd wordt door hun zintuiglijke ervaringen, is het vrij makkelijk dat ze overvoerd of uitgeput raken. Echter, Het zijn niet de emoties die de oorzaak zijn, maar gewoon een gevolg van te veel zintuiglijke input. Daarom hebben HSP ook zo'n behoefte zich van tijd tot tijd terug te trekken.


Betrokken zijn bij de wereld van vandaag voelt als een aanslag voor de meeste HSP's.
Luide of constante geluiden. Snel bewegende objecten. Visuele displays die knipperen. Drukke plaatsen waar anderen je  persoonlijke energie ruimte binnenvallen. Oef!  Het kan een complete aanslag zijn. 
Stress en overweldigd zijn spelen een grote rol bij HSP's. Vele lijden met bijbehorende aandoeningen, zoals hoge bloeddruk, fibromyalgie, chronische vermoeidheid, ADD symptomen en andere vaak onverklaarbare fysieke aandoeningen. 

Naast het feit dat ze sterk empatisch zijn, zijn HSP's begaafd op vele manieren. Ze schrijven, spelen muziek , houden zich bezig met het beoefenen van de geneeskunde, schilderen, beeldhouwen en nog veel meer. Inherent creatief met een talent voor het zien van wat anderen niet kunnen zien, voegen ze zo veel breedte en diepte toe aan je ervaringen dat als je er een kent, ze letterlijk je leven kunnen veranderen. Het zijn erg spirituele mensen.





Ook al ervaren veel HSP het gevoelig zijn als een vloek, ze zijn simpel weg out-of-synch met de wereld. Het gaat er niet om dat men zoals anderen dient te worden, maar dat men nieuwe vaardigheden aanleert en zichzelf leert te accepteren zoals ze zijn.

Wil je graag weten of jij misschien een HSP bent, doe dan de onderstaande test! Hoe meer vragen je met "JA" kan beantwoorden, hoe zekerder dat jij Hoog Sensitief bent!
1 Ik voel alles veel dieper.
2 Ik ben een empaat.
3 Ik kan gemakkelijk ergens van schrikken .
4 Ik was erg verlegen als kind, zelfs als ik mezelf dwong om met andere mensen te praten of met hen om te gaan.
5 Ik was erg bang voor nieuwe plaatsen, gebeurtenissen of mensen, zelfs als er geen duidelijke aanleiding voor was.
6 Ik kon niet begrijpen waarom andere kinderen van mijn leeftijd zo zelfverzekerd waren en geen angst leken te kennen.

7 Ik ben erg gewetensvol.
8 Ik heb behoefte om alleen te zijn, vooral als ik veel indrukken die dag heb ervaren.
9 Als ik met iemand moet wedijveren of op mijn vingers wordt gekeken, word ik daar nerveus van.
10 Ik heb moeite om mijn grenzen aan te geven.
11 
Ik voelde me vaak overweldigd door indrukken wanneer ik in een drukke of luidruchtige omgeving was, zoals winkelcentra of pretparken e.d.
12 
De behoefte om veilig te zijn had voor mij de hoogste prioriteit.
13
Ik doe erg mijn best om geen fouten te maken .
14 Ik voel me niet goed met veel drukte en gedoe om me heen.
15 Ik voel direct hoe de sfeer in een kamer is.
16 Ik ben gevoelig voor harde geluiden, licht of sterke geuren.
17 Het is ontzettend moeilijk om een baan te vinden die me bij me past, die me voldoening schenkt en waar ik veel van mijn gevoel in kwijt kan.
18 
Ik ben snel gekwetst door dingen die anderen niet schijnen te raken.
19 Ik voel sterk met anderen mee.
20 Ik ben me erg bewust van mijn angsten.
21 Ik ben me erg bewust van mijn lichaam.
22 Ik kan erg geroerd raken door muziek of kunst.
23 
Ik heb een rijke complexe innerlijke belevingswereld en fantasie
24 Stemmingen van anderen kunnen mij sterk bëinvloeden.
25 Ik neem vaak gevoelens en subtiele energiëen van anderen over.
26 Ik kan me goed in een ander inleven en doe er alles aan dat ze zich op  hun gemak voelen.
27 Ik bemerk vaak details op, die anderen niet zien.
28 Ik ben pijngevoelig.
29 Ik voel me vaak moe en uitgeput.
30 Suiker en koffie kunnen een sterk effect op mij hebben.
31 Het duurt langer voordat ik een besluit heb genomen, ik wik eerst dingen zorgvuldig af.
32 Ik kijk uit principe liever geen gewelddadige films
33 Ik reageer fel op kritiek of onrecht.
34 Ik heb meer tijd nodig dan anderen om te herstellen van fysieke of emotionele trauma's.
35 Ik reageer vaak te heftig of ben te snel geëmotioneerd.
36 Ik heb een sterke intuïtie.
37 Ik ben erg creatief.
38 Ik breng graag mijn tijd in de natuur door.

39 Ik heb eerder kans op het hebben van paranormale ervaringen.
40 Ik was al vroeg wijs en spiritueel ingesteld