Translate

donderdag 19 februari 2015

Wij zijn de bron van onze eigen ellende en geluk.

Mensen zijn gewend om alles buiten zichzelf te zoeken, alle problemen die ons overkomen, zijn dan toe te schrijven aan anderen, het "noodlot" of wat dan ook wat op ons pad is gekomen.

Echter wij zijn het zelf die mensen en dingen naar ons toetrekken, door middel van de wet der resonantie.

We trekken de dingen aan die bij ons bewustzijn en onze evolutionaire ontwikkeling van dat moment horen, Het zijn de dingen waar m.n. ons onderbewustzijn mee gevuld is, die we naar ons toetrekken.
Ons onderbewustzijn werkt als een magneet, kent geen verschil tussen goed of slecht en echt of onecht,  het krijgt slecht de opdracht vanuit onze bewuste geest en handelt daar naar. Wanneer wij dagelijks dezelfde negatieve gedachtes hebben, worden deze in ons onderbewustzijn ingeprent en manifesteert het zich in de materiële wereld.
Gedachtes zijn trillingen, hebben een bepaalde frequentie en naargelang het soort frequentie, trekken wij mensen, objecten of gebeurtenissen aan die met datzelfde trillingsveld meetrillen.
Hoe meer wij iets wensen, hoe sterker ook het trillingsveld. 

Wetenschappers hebben aangetoond dat er een wisselwerking plaatsvindt tussen het hart en onze hersenen.
D.m.v. emoties word er informatie tussen het hart en de hersenen uitgewisseld. Ook ontdekte men dat het magnetische en elektrische veld dat door het hart wordt uitgezonden, niet alleen emoties veroorzaakt, maar ook onze overtuiginge uitzendt. Deze frequenties ( want alles heeft zijn eigen frequentie) zal niet alleen alle organen bereiken, maar uitstralen tot ver in de wereld. We kennen allemaal de oeroude uitdrukkingen als  "iets uit het diepst van ons hart wensen", "ik wens het met heel mijn hart"!
Ons hart zet gevoelens en overtuigingen dus om in magnetische golven, die weer uitgezonden worden in de wereld.
ECG's tonen aan dat de elektrische activiteit van het hart 60 keer sterker is dan dat van de hersenen en het magnetische veld van het hart zelfs 5000 keer sterker!!!
We zenden dus meer uit met ons hart dan met de hersenen. Daarom is louter positief denken minder sterk, dan positief denken die ondersteund worden met een emoties. Dat geldt ook voor negatief denken en negatieve emoties.
Als wij onszelf steeds affirmaties ( dit zijn korte zinnetjes die je steeds herhaald) of denkbeelden creëert, zonder dat wij er emotioneel van overtuigd zijn dat deze wensen uitkomen, dan zenden wij zwakkere elektro-magnetische frequenties uit, dan wanneer we dat doen met een grote overtuiging.

Welnu, iedereen is gevormd door zijn opvoeding, door belangrijke personen in je leven, door de maatschappij enz. M.n. onder de 7 jaar worden deze dingen die wij aanleren ingeprent in het onderbewustzijn. Wat wij als waarheid accepteren, zullen we dan meedragen in ons volwassen leven. Echter veel daarvan zijn overtuigingen die ons niet verder helpen, maar die ons eerder tot last zijn.
Daarom is het van belang om onszelf te "herprogrammeren" en die herprogrammering begint met ons denken,
Dat wat wij herhaaldelijk denken, zeggen of voelen, maakt het energie of trillingsveld sterker. Daardoor versterkt elke gedachte aan mislukking een verdere mislukking en elke gedachte aan overwinning, een overwinning.

Niet alleen met gedachtes kunnen we onszelf en onze omgeving beïnvloeden, ook met beelden en "dagdromen". Ja je leest het goed, dagdromen en fantasieën kunnen ingeprent worden in je onderbewustzijn. Ons onderbewustzijn communiceert nl in beelden. Als wij onze gedachtes ondersteunen met positieve beelden, dan versterken wij die gedachtes. Ons onderbewustzijn kent niet het verschil tussen wat waar is en wat niet waar is, het accepteert alles wat jij hem voert.
Zo kun je prima je liefdes leven beinvloeden of je gezondheid.
Er is echter wel een voorwaarden aan verbonden en dat is dat je, wat je wilt creëren, al in de toekomst ziet. Het moet dus al bewerkstelligd zijn. Als je ziek bent, zie je jezelf al gezond, als je zonder partner zit, zie je jezelf met partner. En hoe meer details je in je geestesoog ziet, hoe beter. Ook geuren en geluiden kun je gebruiken. Een andere voorwaarde is herhalen!! Hoe vaker wij onze gedachtes herhalen, hoe sterker de neurale netwerken worden en hoe sneller deze afgevuurd worden.
Als je dagelijkse gedachtes voornamelijk altijd negatief zijn geweest, dan vergt het wat oefening om ze om te zetten in positieve gedachtes.
Wetenschap heeft vastgesteld dat het om en nabij de 21 dagen duurt, vooraleer er een nieuwe gewoonte is gecreëerd en de oude is vervangen.
communicerende neuronen
Dat komt omdat onze hersenen bij iedere nieuwe gedachte neurale netwerken creëren en onze oude netwerken die jaren gebruikt zijn geweest moeten vervangen worden door nieuwe, en dat vergt oefening. Maar hoe meer je de negatieve gedachte ombuigt naar een positieve, hoe meer de oude netwerken vervangen worden door positieve netwerken en hoe sneller ze afvuren. Het word dan ook meer en meer een gewoonte om die positieve gedachtes te hebben, terwijl je in het begin stadium nog een lichte tegenzin voelt of er nog geen feeling mee hebt. 

Maar hoe doe je dat, hoe verander je je leven? Simpel door je aandacht te verleggen, want waar wij met onze aandacht gaan, worden netwerken gecreëerd.

Enkele waarheden over de wet van resonantie:
* er bestaat een energieveld, dat alles met elkaar verbind. De matrix ook wel genoemd en dit veld communiceert met ons trillingsveld.
*alles wat hetzelfde trillingsveld heeft als wij uitzenden, trekken wij naar ons toe.
* ook wij worden door andermans trillingsvelden aangetrokken, als we met dezelfde frequentie meetrillen.
*afstand en tijd spelen geen rol.
* door onze gevoelens en de gedachtes, maar vooral onze overtuigingen trekken wij aan, wat wij als trilling uitzenden.
* we trekken onvermijdelijk dat aan, wat met ons meetrilt, ( wat wij dus uitzenden)
* door deze wet zijn wij met alles en iedereen verbonden.
*wij creëren dit trillingsveld door onze overtuigingen en onze gedachten en gevoelens.

Dus alles wat hij denkt, voelt en gelooft, trek je naar je toe, haal je in je leven!
Deze kaart is ontwikkeld om te achterhalen
Dr. David R. Hawkins heeft een z.g.n. "map of consciousness"(kaart van bewustzijn) ontwikkeld. Die als doel heeft om bewust te worden van je eigen intellectuele artefacten, die je als realiteit identificeert. Daar deze kunstmatige veronderstellingen slechts producten zijn van een verkeerde perceptie
map of consciousnous van Hawkins

De kart van bewustzijn toont waar je staat in je bewustzijnsontwikkeling. Door de hogere levels van je eigen staat vooruit te zien, zijn we beter in staat te begrijpen hoe ons huidige bewustzijn niveau ons beperkt. Ik ga hier echter niet verder in over de volledige uitleg van de kaart.

Ik heb het er hierboven al over gehad hoe je dat wat je wilt,  naar je toe kunt trekken, maar er zijn nog een aantal tips waarmee je je trillingsveld positief kunt beïnvloeden.
Zo is het belangrijk dat je je omringd met alles wat positief is, daar alles een eigen frequentie heeft. Zorg dat je omgaat met positieve mensen die je niet neerhalen, luistert naar positieve muziek. ( zie ook mijn artikel over bewustzijn van water!) ga de natuur in ( de natuur vibreert ook op een hoge frequentie), mediteer, leef in het NU, ook NLP kan je goed helpen in het herprogrammeren van he onderbewuste en tot slot, ben dankbaar steeds voor alles wat je krijgt!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten