Translate

vrijdag 13 februari 2015

Hoge bloeddruk natuurlijk behandeld.


Veel mensen lijden aan een te hoge bloeddruk en krijgen al gauw medicijnen voor geschreven, die langdurig moeten worden gebruikt en die vaak bijwerkingen hebben. Toch kan men met wat voedingsmaatregelen vaak al goede resultaten bereiken.

Een groot Amerikaans onderzoek in 1994 toont aan dat voeding die rijk is aan fruit, groenten en veel kalk een gunstig effect hebben op de bloeddruk. Zowel de boven als de onderdruk.

Een te hoge bloeddruk geeft een grotere kans op hart en vaatziekten. (Slag)ader verkalking komt bv m.n. voor op plaatsen waar de bloeddruk te hoog is.





Voeding die de bloeddruk verhoogt

Bij allen welbekend is Zout. En dan het keuken of natriumrijke zout. Natrium is niet alleen slecht voor de bloeddruk, natrium kan ook in sommige gevallen het maagzuur verstoren. En een hoge inname van natrium, geeft ook een verhoogde bijnier activiteit. 
Waar mensen die toch al vermoeid zijn mee moeten oppassen.

Zout op zich is niet schadelijk, sterker nog, een mens heeft zout nodig. Vooral ongeraffineerd zeezout is erg gezond! Velen hebben vast wel eens van keltisch zeezout (ook wel sel de guerande genoemd) of Himalaya zeezout. Deze zoutsoorten bevatten enorm veel mineralen en spore elementen die het lichaam maar al te goed kan gebruiken. Om een een bloeddruk goed te houden, heeft het lichaam ook mineralen als magnesium en kalium nodig. Doordat deze zouten de juiste samenstelling van mineralen heeft, krijgt men nooit een te veel aan natrium binnen. Bepaalde mineralen werken als synergist, d.w.z. ze werken samen. Magnesium en calcium bv dienen best te samen in genomen te worden, omdat ze als synergist werken.

Himalaya zout en Keltisch zeezout hebben vele voordelen, hieronder noem ik er een aantal op:
-het alkaliseren van het bloed. Vele mensen zijn tegenwoordig verzuurd, door een  ongezond dieet, te veel stress en bv roken. Een basisch lichaam is belangrijk voor een    gezond lichaam zonder ziekte.
-het in balans houden van de bloedsuikerspiegel
-het voorkomt spierkrampen
-oor een goede nachtrust
-meer energie
het winnen van keltisch zeezout

-verbeterde hersenfunctie
-goede immuniteit
-bevordert een gezond vaatstelsel
-voor betere opname van voedingsstoffen
en nog veel meer voordelen!!

De nieren scheiden normaal gesproken een teveel aan natrium uit, maar blijft dit in het lichaam, dan ontstaat er door de vochtophoping een verhoogde bloeddruk.
-Drop(zowel zoete als zoute)bevat glycyrrhizinezuur die de bloeddruk verhoogt, het komt ook in zoethout voor.
-Koffie geeft meestal maar een tijdelijke verhoging, dit omdat het de bijnieren stimuleert.
-Te veel eiwitten(we spreken dan van dierlijke eiwitten)verhoogd ook de bloeddruk. We zien bij onderzoek het duidelijke verschil tussen vergetariërs en vleeseters.
-alcohol verhoogt beduidend de bloeddruk.
-Overgewicht, waarschijnlijk is de druk door het overgewicht op de vaten groter en moet het hart harder pompen naarmate het lichaam groter is en is dit de reden van te hoge bloeddruk.

keltisch zeezout


Naast voeding zijn er nog andere factoren zoals:
pilgebruik
stress
weinig of geen lichaamsbeweging
slechte nierfunctie
suikerziekte
hormonale problemen en andere lichamelijke aandoeningen

Zo blijft de bloeddruk gezond

Bent je te dik, zorg dan dat je overgewicht kwijt raakt, ga meer in beweging. Dit laatste geldt ook voor slanke mensen overigens!
Zorg voor voldoende ontspanning en wees matig met alcohol en koffie.
Houdt je aan de voorgaande dieetadviezen en eet kaliumrijk.
De verhouding tussen natrium en kalium is nl belangrijk voor een goede bloeddruk. Mensen krijgen vaak te veel natrium en te weinig kalium binnen. Een goed alternatief zijn de zouten die ik eerder noemde.

Vermijd dierlijke eiwitten zo veel mogelijk en neem zilvervliesrijst i.p.v. witte rijst. Zilvervliesrijst is rijk aan voedingsstoffen en werkt goed bij een hoge bloeddruk.
Verder kan men een extra vit.E innemen uit bv tarwekiemolie. De kans op hart en vaatziekte verminderen hierdoor.
Verder kunnen knoflook,daslook en meidoorn een gunstig effect hebben.
In de homeopathie is meidoorn verwerkt in creatagus complex en een ander goed middel voor hoge bloeddruk is Viscum album.


Een goede bloeddruk is niet alleen een gezond lichaam, maar ook een gezonde geest. Zorg dus in geval van stress bij tijd voor ontspanning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten