Translate

dinsdag 10 februari 2015

MSM een schoonheid mineraal

Msm of tewel Methyl Sulfonyl Methaan: een organisch gebonden zwavel. Veel mensen weten niet dat zwavel essentieel voor onze gezondheid is en in elk levend organisme aanwezig is. Omdat MSM collageen en keratine vormt, wordt het ook wel het schoonheid mineraal genoemd.

MSM is een speciaal type voedingszwavel, zwavel zelf komt in verschillende vormen in de natuur voor. Maar MSM is essentieel voor het goed functioneren van het antioxidant systeem in het lichaam.
Omdat zwavel en m.n. deze organische vorm, collageen en keratine vormt, wordt MSM vaak ook het schoonheid mineraal genoemd. Het is noodzakelijk voor dik en glanzend haar, een zachte huid en gezonde harde nagels.



Gevolgen van tekorten

Tekorten aan biologisch zwavel hebben tot gevolg dat iedere cel, ieder orgaan en ieder weefsel minder goed gaan werken. Door MSM blijft de celwand goed doorlaatbaar en elastisch, waardoor voedingsstoffen de cel in kunnen en gifstoffen de cel uit kunnen. Het werkt ontstekingsremmend en versterkt de werking van de meeste vitaminen en andere voedingsstoffen.

MSM vermindert allergische reacties bij een groot aantal allergieën w.o. contactallergie, voedselallergie en bv inhalatieallergie. Deze anti-allergische werking berust voor een groot deel waarschijnlijk op het vermogen om zich aan de slijmvliezen te binden en zo een beschermlaag vormt op darmen en longen, waardoor allergenen, zich niet meer kunnen binden en geen allergische reactie kunnen veroorzaken.

Therapeutisch effect

De chemische benaming van MSM is DMSO2(een afgeleide van DMSO) In 1963 zijn er al opmerkelijke successen geboekt tegen verschillende aandoeningen als eczeem,psoriasis, reumatoìde artritis, huid zweren en gewrichts,-en spierpijn met DMSO door Jacob en Herschler.

Ondanks het wereldwijde gebruik van DMSO vertoont het bepaalde negatieve eigenschappen, die niet ernstig zijn, maar toch bij gebruik vervelend zijn.
Bij het gebruik van MSM echter(Oftewel DMSO2) zijn er tot nu toe geen bijwerkingen bekend, terwijl bovengenoemde klachten opmerkelijk verbeteren bij gebruik ervan.

MSM komt in ons voedsel voor, maar extra gebruik ervan kan toch nuttig zijn, omdat MSM een zeer vluchtige stof is. Zodra fruit en groentes geoogst zijn, vermindert de concentratie van MSM al. En om voldoende van het natuurlijke MSM binnen te krijgen, zou men alles rauw moeten eten en zo vers mogelijk. Bovendien worden fruit en groente door de huidige koelsystemen langer opgeslagen, waardoor het MSM verloren gaat.

Tegenwoordig heb je ook speciale MSM cremes, naast capsules. Deze zijn goed te gebruiken bij eczeem bv.

Tot slot wijst onderzoek uit dat MSM één van de veiligste natuurlijke stoffen is die bekend zijn, dus een bijzondere voedingstof die zijn waarde heeft laten zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten