Translate

woensdag 11 februari 2015


Houdt je ook zo van de natuur en bent je creatief, maak dan dit leuke insectenhotel ! Het is gemaakt van natuurlijke materialen, die je vast nog ergens hebt liggen of voor een prikkie haalt.


Benodigheden

BenodighedenWat heb je nodig? Een houten kistje, dan kan bijvoorbeeld een oud appelkistje zijn of je kan er zelf een maken van een paar plankjes. De grootte kan je zelf bepalen. Hier op de afbeelding staat er een gemaakt van een appel of sinaasappelkistje.
Verder heb je nodig een aantal "plakken"  of  'schijven' hout van een boom, deze kan je wellicht krijgen bij een houtzagerij en met wat geluk zelf vinden in het bos waar ze aan het kappen zijn geweest.
 Boor in alle boomschijven gaten, niet te groot en niet te klein. De bedoeling is dat hierin alle insecten zich gaan nestelen.
Laat als het kan het kistje en de schijven hout naturel, omdat de geur van verf de insecten waarschijnlijk niet aantrekt, maar eerder afstoot.
Je kan e.v.t. de buitenkant beschilderen, zodat het iets meer weerbestendig is, maar naar mijn mening is naturel toch wel het mooiste.
Plaats alle schijven in het kistje. Het is het mooist als ze diverse afmetingen hebben, zowel grote als kleine. Schroef ze e.v.t. vast, maar met wat gepas en gemeet worden ze klemgezet.
Schroef bovenop het kistje het dak van het hotel, d.m.v. doorgezaagde(liefst oude) tuinpalen en plaats hier en daar wat mos in de openstaande gaten tussen de boomschijven.
De voorgaande insecten hotel is erg geschikt voor kleine tuinen, vanwege de afmetingen, maar je kan natuurlijk ook een groter exemplaar maken! 



Voor decoratie kan je er nog wat bijhangen en klaar is het insectenhotel!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten