Translate

maandag 9 februari 2015

Cosmetica zonder gifstoffen

De chemische stoffen in cosmetica kunnen de hormoonhuishouding ernstige verstoren en de kans op astma en levertumoren vergroten, dat blijkt uit onderzoek van de T.N.O., natuur en milieu en milieudefensie.

Veel mensen hebben geen weet van wat ze dagelijks op hun huid smeren of van de schadelijke stoffen die hun huid opneemt via de doucheproducten en shampoo's die ze dagelijks gebruiken.


Er zijn op 55 soorten cosmetica onderzocht, waaronder aftershaves, babylotiondoekjes, dagcrèmes, bodylotions en deodorantsprays onderzocht.
In 49 producten werden de schadelijke ftalaten- dit zijn geur fixeerders- en synthetische muskverbindingen(geurstoffen) aangetroffen.
In sommige parfums werd zelfs een zeer hoge concentratie- 20-30 gram per liter- aangetroffen.
In het milieu zou dat waarschijnlijk niet getolereerd worden.
Volgens T.N.O. is er weinig onderzoek gedaan naar de schade die deze stoffen in het menselijk lichaam aanrichten. In het buitenland is er meer onderzoek geweest.
Natuur en Milieu en Milieudefensie is van mening dat de schadelijke stoffen van de markt af gehaald moeten worden, volgens hen blijkt weldegelijk uit o.a. dierproeven dat veel cosmetica schadelijk is.
Zelf kankerspecialisten adviseren hun kankerpatiënten dikwijls om geen badschuim en doucheproducten te gebruiken, vanwege de schadelijke stoffen!
De hoogste concentraties chemische stoffen werden aangetroffen bij drogisterijketen de Trekpleister en de laagste bij De Tuinen. We moeten leren van ervaringen met andere chemische stoffen als asbest, het bestrijdingsmiddel ddt en pcb's, deze stoffen zijn zonder onderzoek op de markt gekomen en later pas bleek de schadelijkheid voor mens, dier en milieu.
Wilt u meer weten over schadelijke chemische stoffen, dan is het boek van Paula Baillie-Hamilton een must! De Engelse arts deed onderzoek naar het feit waarom zoveel dieëten om af te vallen niet werken. Zij kwam tot de conclusie dat ons lichaam ernstig vervuild is met allerlei giftige chemicaliën die uit milieu en voeding afkomstig zijn. Zo ernstig zelfs dat als de inspectie voor de volksgezondheid ons-als we tot consumptievlees werden gerekend-ongeschikt zouden worden verklaard.
Volgens haar is de ophoping van gifstoffen de oorzaak van de wereldwijde vet-epidemie en lukt het deze mensen steeds moeilijker om blijvend af te vallen.
De titel van het boek heet dan ook "het detox dieet".


Tegenwoordig worden mensen echter steeds bewuster en wilt men steeds gezonder leven, we zien dan niet alleen een goede vooruitgang in voedingsproducten, maar ook in cosmetica producten van natuurlijke oorsprong.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten