Translate

maandag 9 februari 2015

Lavendel bollen

Zelf dingen maken is niet alleen leuk. maar kan een ontspannende bezigheid zijn. Creativiteit maakt de geest rustig en kan je weer even helemaal bij jezelf terug brengen.
Daarom wil ik jullie graag leren, hoe je leuke lavendel flesjes of bollen maakt.De geur van lavendel is erg rustgevend, dus tijdens het maken vertoef je al in ontspannen sferen. :-)




Iedere zomer staan ze weer in bloei, de prachtige aren van de Lavendel.
Er zijn vele soorten, w.o. Lavendula angustifolia "Folgate" ,Lavendula angustifolia "Hidcote", Lavendula angustifolia "Loddon Pink", Lavendula angustifolia "Muntstead" en de Lavendula angustifolia "Vera" om er een paar te noemen.
De naam Lavandula is afkomstig van het Latijnse woord "lavare" dat "wassen" betekend. En werd al in vroegere tijden zowel medicinaal als anders gebruikt.

Lavendel kan je gebruiken in bloemtuiltjes, karaffen, potpourri, manden, (hoofd)kussens en geurende kleerhangers, je kan het zo gek niet bedenken. Ik ga hier een eenvoudige uitleg geven om van verse lavendel een soort flesje te maken.


benodigdheden:

zo n 20 a 25 verse takken Lavendel die in bloei staat.
mooi lint van ongeveer 40 cm. (afhankelijk van de hoeveelheid bloemen die je neemt)
Neem zo n 20 tot 25 vers gesneden lavendel. Met best zo lang mogelijk takken.
Verwijder alle blaadjes.
Bindt nu het lint ongeveer 1 cm onder de bloemen en leg er een knoopje in. Eén deel van het lint laat je ongeveer zo lang als de takken zijn, hangen.
Sla nu voorzichtig alle stengels om, over de bloemen heen. De bloemen hangen dus a.h.w. naar beneden, met de stengels over de bloemen.
Neem nu het lint en ga wevend om en om onder en over de stengels heen. Je kan 1 maar ook 2 stengels tegelijk nemen. Ga zo door tot je bijna onderaan de stengels ben gekomen en maak het lint vast. Knip nu de stengels gelijkmatig af en klaar is het flesje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten