Translate

maandag 9 februari 2015

De kracht van chlorella



Chlorella is wel dé ontdekking van de 20e eeuw! Er is geen plant op aarde die zoveel chlorofyl en andere voedingsstoffen bezit als Chlorella. Het maakt het lichaam energieker.



Naast het chlorofyl is er nog een belangrijke eigenschap van chlorella en dat is de zogenaamde "chlorella groeifactor"(CGF) Dit blijkt het DNA en RNA in het lichaam te optimaliseren en biedt de cellen meer bescherming tegen giftige stoffen.
Deze groeifactor houdt wetenschappers over de hele wereld bezig. Het is bijzonder dat chlorella zichzelf iedere 20 uur verviervoudigt! Daardoor verhoogt het vermogen om weefsels te herstellen aanzienlijk bij inname van chlorella. Bovendien wordt de lactobacillus(een gewenste darmbacterie)vermeerdert in de darm.
Het chlorofyl helpt het het
calciumgehalte op peil te houden in het bloed en verbetert de opname van ijzer. Chlorofyl maakt het bloed krachtiger, omdat het het zuivert.
Bovendien zorgt chlorofyl voor een betere vertering van stoffen als eiwitten.

Een aantal eigenschappen van chlorella :

Een hoog vitamine B12 gehalte, met name voor veganisten een noodzakelijke aanvulling op hun dagelijkse voeding. Bij een tekort aan B12 kan een vorm van anemie en zenuw,- en hersenbeschadiging optreden, die soms neurologische beschadiging tot gevolg heeft.
Verder bevat het tal van belangrijke voedingsstoffen, waaronder vitamine A, foliumzuur, niacine,zink, een hoog calcium en ijzergehalte en een hoog eiwitgehalte.
Gedroogde chlorella bevat 60% eiwit, terwijl vlees, vis en kip slechts 18% tot 25% bevat, bovendien is deze van plantaardige oorsprong en dus beter voor je gezondheid.
Naast dat bevat het ook een groot aantal aminozuren.

In tegenstelling tot spirulina is chlorella een zoetwater alg en bevat het geen jodium, dus mensen met schildklierproblemen, die geen extra jodium mogen gebruiken is chlorella een prima oplossing. Ook bevat het 30% meer calcium en 12 keer meer ijzer dan spirulina.


Chlorella heeft nog een belangrijke eigenschap en dat is dat het zware metalen als lood en kwik kan binden en kan dus een doeltreffende ondersteuning bieden bij ontgiften. Men dient dan wel een minimale dosis van 6 gram per dag in te nemen en in bepaalde gevallen zelfs tot 15 gram. Kortom chlorella bezit een keur aan mineralen, vitaminen, aminozuren,spore-elementen en stoffen als CGF en chlorofyl. Chlorella vertraagt het ouder worden en ondersteunt bij ouderdomsklachten, het geeft gewoon meer energie! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten