Translate

maandag 9 februari 2015

Tandheelkundige metalen en elektrosmog

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat hoogfrequente elektromagnetische straling in verband kan worden gebracht met ernstige ziekten. Men kent al geruime tijd de schadelijkheid van UV, röntgen en gammastraling, maar nu wordt meer en meer ook straling met een lage frequentie in verband gebracht met gezondheidsklachten.Personen die sterk belast zijn met zware metalen(alle vormen van tand metalen) leiden uiteindelijk tot storingen in het immuunsysteem.



De interacties van elektrosmog en metalen in het gebit(te denken valt aan amalgaam,kronen en bruggen en andere tand metalen)moeten niet onderschat worden. Mensen die zwaar belast zijn met metalen, zouden zelfs duizend maal gevoeliger reageren dan onbelaste personen op de elektromagnetische straling.

We hebben het hier over elektromagnetische velden die worden opgewekt bij transport en productie van elektriciteit en door het opwekken van radiogolven in zendmasten. Te denken valt aan hoogspanningskabels, gsm's, elektrische apparatuur,magnetrons enz.
Dagelijks staat de mens bloot aan laag dan wel hoogfrequente straling.
Bij sterke elektromagnetische velden kan men zelfs hartritmestoornissen en onwillekeurige spierbewegingen krijgen.
Meerdere epidemiologische studie's laten steeds weer het verband zien met ernstige ziekten als tumoren van het zenuwstelsel of leukemie, maar ook minder ernstige aandoeningen als vermoeidheid, slapeloosheid,irritatie en hoofdpijnen bv kunnen daarop terug te voeren zijn.

Tandheelkundige metalen

Bij de N.A.S.A is als regel vastgesteld dat mensen die in sterke electrische velden werkzaam zijn, in de regel geen metaal in de mond mogen hebben! De negatieve gezondheidseffecten zijn dus ook daar en al langer bekend.
In Noorwegen hebben wetenschappers aangetoond dat schadelijke stof(zoals chemicaliën en stofdeeltjes) in de buitenlucht, zich rondom hoogspanningskabels en andere elektromagnetische velden concentreren. En onderzoek in Tokio hebben recent een verband gemaakt tussen de E-coli bacterie als Baccillus subtilis en sterk magnetische velden. Ze denken dat ze daar beter gedijen en minder snel afsterven, ook schimmels kunnen zich zo snel vermeerderen, zo blijkt uit een Californisch onderzoek aan de universiteit.

Veel patiënten klagen over duizeligheid, hoofdpijn en concentratiestoornissen na het plaatsen van kroon- en/of brugwerk, ze hebben een metaalsmaak of branderig gevoel in de mond. Ook is aangetoond dat personen met kroon en brugwerk in de mond, die veel computerwerk doen een scala aan klachten kunnen ontwikkelen.
Wie denkt nu ziek te worden van metalen in de mond, zoals amalgaam en kronen? Of wie legt een verband tussen uw klachten en deze zware metalen?

Toch wordt dit veel over het hoofd gezien. Amalgaam wordt bv al meer dan een eeuw gebruikt, pas nu zien tandartsen steeds meer "amalgaam-allergieën" zoals zij het soms noemen. Of op z'n mist een "gevoeligheid" voor amalgaam.
Maar amalgaam als metaallegering in de mond kan een elektrische stroom produceren. De eerste mogelijkheid is dat er een reactie tussen metaal in een oplosmiddel(in dit geval het speeksel) plaatsvindt, waardoor een stroom loopt en ionen vrijkomen. Met speciale apparatuur kan men zowel negatieve als positieve ladingen meten in de vullingen, omdat deze een aantal accucellen bevat.
Ook tussen de verschillende vullingen onderling bv amalgaam met goud zijn metingen mogelijk.
Ten tweede is bekend dat stroom -naast electronen- ook een beweging van ionen zoals tin,kwik,koper etc is.
In werkelijkheid vloeit er dus niet alleen een belastingstroom. Vrijgekomen kwik-ionen worden vervoerd naar het dentine of slijmvlies en belasten het hele organisme.

Zie ook mijn artikel over Chronisch vermoeidheid syndroom en de link naar amalgaam.

Kwik in amalgaam is uitermate schadelijk. Tandartsen mogen het grondwater niet meer verontreinigen met amalgaamslijpsel en ook crematoria vervuilen onze lucht door de verbranding van stoffelijke overschotten met amalgaam als vulmateriaal. In crematie-as is aangetoond dat dit veel kwik uit dentaal amalgaam bevat.

Wat kan men doen?

Ten eerste vermijd zoveel mogelijk elektromagnetische velden. Zorg in huis dat elektrische apparaten uitstaan en op de slaapkamer, dient géén tv. en elektrische klok te staan.
Ga met mate achter de computer en gebruik niet de grote ouderwetse monitoren, deze slurpen energie en geven meer straling af en plaats de kast zo ver mogelijk van je vandaan.
Verwijder metalen als amalgaam uit de mond, doch laat dit doen door een tandarts met kennis die een z.g.n. "clean-up" systeem gebruikt. Dit is een kapje wat op de tand wordt gezet en alle kwikdamp afzuigt en e.v.t. amalgaampartikelen meeneemt. Laat je goed informeren en laat ze bij ernstige klachten nooit zomaar allemaal verwijderen!
Zolang je metalen in je mond hebt, kan je dagelijks op een stukje aluminiumfolie kauwen. Neem steeds een nieuw, ongebruikt gedeelte. Dit ontlaad de tandvullingen.

Tot slot lees ook mijn artikel over Chronisch vermoeidheids syndroom en de link naar amalgaam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten