Translate

dinsdag 10 februari 2015

Medische astrologie


Medische astrologie. Voor vele misschien een onbekend terrein, maar uit een persoonlijke horoscoop kan men veel te weten komen over iemands gezondheid en ziekten.

Astrologie is altijd mijn interesse geweest en als jong meisje heb ik dan ook een cursus gevolgd. Veel mensen blijven toch altijd nieuwsgierig  naar astrologie, maar vaak hebben ze twijfels over de werking. Ze zien lezen het meer voor "de lol". Echter serieuze astrologie is heel wat meer dan wat wij kennen uit de maandelijkse horoscoop rubriek. Daarom wilde ik graag wat meer uitleg over astrologie geven. 
De meeste mensen kennen slechts de 12 zodiac tekens en denken dat bij hun zodiac teken astrologie ophoudt. Niets is minder maar.
Een horoscoop wordt opgesteld aan de hand van iemands geboorte datum, exacte geboorte tijd en geboorte plaats. Wanneer men de geboorte horoscoop bekijkt, valt op, dat alle 12 tekens te zien zijn in de persoonlijke horoscoop. Ook alle 10 planeten ( de maan en de zon worden in astrologie tot de planeten gerekend) worden in de z.g.n. 12 huizen geplaatst. Afhankelijk van de persoonlijke gegevens komen ze in verschillende huizen. Ieder huis representeert een bepaald gebied in iemands leven.
Omdat het een zeer uitgebreide studie is, beperk ik me in dit artikel slechts tot het 6e huis, aangezien het zesde huis iets verteld over gezondheid en ziekte.
Zoals je op de afbeelding kan zien, staan er ook lijnen tussen de planeten geplaatst. Dit zijn de z.g.n. aspecten. Aspecten zijn de onderlinge afstanden tussen twee of meer planeten. Afhankelijk van de afstand, kunnen deze positief, negatief of neutraal uitwerken. Niet iedere planeet kan goed "overweg" met de andere planeet waar hij een aspect mee vormt. Aspecten zijn nodig wil er een wisselwerking tussen twee planeten zijn en wil er een gebied geactiveerd worden. De tekens van de dierenriem staan rondom de huizen, de plaats is afhankelijk van de geboortetijd en geboorteplaats. 
Jullie hebben vast ook wel eens van de ascendant gehoord, dit is het rijzende teken, of te wel het teken dat op het eerste huis staat. Het vertegenwoordigt hoe wij naar de buitenwereld overkomen op anderen.
Ook staat het voor onze fysieke karakteristieken,  hoe wij eruit zien, ons fysieke lichaam.

Elk sterrenbeeld heeft zo zijn eigen zwakste eigenschappen, hieronder zal ik noemen welke. Maar om een goed beeld te krijgen van iemands gezondheidstoestand is een persoonlijke horoscoop aan de hand van zijn geboortedatum,tijd en plaats een pré.
Ik zal me in dit artikel slechts beperken tot de sterrenbeelden en gezondheid en ziekte in het algemeen.

Zwakke punten van de 12 zodiaktekens

Ram
Lichaamsfuncties die hierbij behoren zijn spieren en activerende klieren, verder het hoofd, kaken, tanden,ogen en hersenen vallen onder ram
stier
Bij stier hebben ziektes dikwijls te maken met het keelgebied, waaronder de amandelen en bv de schildklierfunctie kunnen vallen.Verder de hals,neus en slijmvliezen
Tweelingen
Zij hebben aanleg voor longziekten en nervositeit. Verder valt onder dit teken de schouders, armen en handen en sleutelbeen
Kreeft
Problemen die met de maag samenhangen, zoals maagzuur en gastritis komen hier voor. Verder staan de buik en borsten onder het teken kreeft.
leeuw
Bij de leeuw hoort kracht en men kan zich nauwelijks voorstellen dat Leeuw/mensen ooit ziek worden, maar dat gebeurt dan toch dikwijls met het hart. Dus de torax wervelkolom en hart en vaatziekten vallen onder het teken leeuw.
maagd
Bij de maagd gaat het mn om de spijsverteringsorganen, dus de maag, twaalfvingerigedarm, dunne darm. Maar ook lever, galblaas, alvleesklier en de milt.
weegschaal
Omdat harmonie en evenwicht zo belangrijk is voor de weegschaal, neigt zij naar zielziekten. Verder vallen onder dit teken de nieren en andere organen in de lendestreek zoals blaas en eierstokken.
schorpioen
Schorpioen heerst over z.g.n. urogenitale systeem, daaronder vallen de geslachtsorganen, baarmoeder, anus, prostaat en zaadleider.
boogschutter
Boogschutter is een sportmens, dus komen onder dit teken botbreuken voor. Verder vallen hieronder reuma, jicht, heupen, bekken en dijbenen
steenbok
De taaiheid van dit dier vinden we ook onder het sterrenbeeld steenbok, ze worden dan dikwijls ook tamelijk oud.Huidziekten, psychosomatische ziekten en indigestie kunnen voorkomen, verder knieeen en gewrichten in het algemeen, dus het skelet.
waterman
Dikwijls is zijn bloeddruk laag en treden er blokkades op in de aderen die het verst van het hart verwijderd zijn, bv de kuiten. Daarom hebben watermannen vaak last van krampachtige verschijnselen die tot een teveel aan zenuwenergie te herleiden zijn, want dikwijls heeft hij te veel energie en loopt hij vast. Vaak hebben ze last van verstuikingen, verrekkingen of breuken in de voeten of onderbenen.

Doordat ze letterlijk en figuurlijk hun tijd ver vooruit zijn, letten ze meestal slecht op hun voeding.
Ook zenuwpijnen van allerlei aard horen bij waterman.
Vissen
Het sterrenbeeld vissen heeft niet altijd een goed gezondheid, ze hebben te lijden van parasieten: van zielesmart die zich lichamelijk uit. Vissen onderdrukken hun gevoelens, angsten en stemmingen. Vissen hebben dikwijls koude voeten en hieruit kunnen weer allerlei ziekten zoals verkoudheden ontstaan, bovendien zijn ze dikwijls opgezwollen. Ze drinken soms teveel vocht en dan nog wel alcohol, ze vertonen dikwijls afhankelijk van drugs, waaronder alcohol. Dit heeft te maken met de onderdrukte agressieve gevoelens die ze hebben en op zichzelf richten. Verder valt het lymfesysteem onder vissen.

Tegenpolen

Om te beginnen zou iedereen moeten leven volgens de aard van zijn type, voor zover dat natuurlijk is.

Bij Ram wordt als therapie gedacht aan wedstrijdsport, omdat de ram prestatiegericht is. Het homeopatisch geneesmiddel dat bij hem hoort is Kalium phosphoricum.
Bij stier denken we aan vasten, omdat hij een echte levensgenieter is en teveel eet. Het middel dat bij hem past is natrium sulfuricum
Tweeling doet er goed aan om ademhaling en gesprekstherapie te volgen, aangezien de longen onder dit teken vallen en hij graag praat. Het middel dat bij Tweelingen past is kalium muriaticum of chloratum.
Bij de Kreeft hoort positief denken, omdat hij veel met het verleden bezig is. Calcium fluoratum hoort bij hem.
De leeuw moet gaan wandelen en toneel, of drama spelen, omdat hij graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Magnesium phosphoricum hoort bij leeuw.
De maagd dient uitsluitend natuurlijke voeding te nuttigen, hij heeft overigens snel last van hypochondrie.(het inbeelden van ziektes) Het middel dat bij hem past is kalium sulfuricum.
De weegschaal dient zich met kleuren en muziek bezig te houden, om hem meer in harmonie te brengen. Natrium phosphoricum hoort bij hem.
Bij schorpioen denken we aan operaties en hypnose en calcium sulfuricum is het gewezen homeopatische middel voor hem.
De boogschutter is gebaat bij paardrijden(hij houd van dieren)en schermen. Silicea is het middel dat bij hem hoort.
Warmte, natuur en water helpt de steenbok, omdat hij snel last van zijn gewrichten en het skelett heeft. Calcium phosphoricum hoort  bij hem.
De waterman dient handoplegging te proberen, hij is altijd in voor iets nieuws en al wat onconventioneel is. Natrium muriaticum of chloratum helpt hem.
Bij vissen is de aangewezen therapie lymfedrainage en bloedzuivering, vanwege het vasthouden van psychische giften. Ferrum phosphoricum hoort bij de vis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten