Translate

vrijdag 27 februari 2015

De vele gezondheidsvoordelen van Keltisch zeezout.

Keltisch zeezout of sel de guerande bevat enorm veel mineralen en spore elementen.Zoek je een product om je mineraalhuishouding weer op peil te brengen, dan is dit beslist een aanrader!


Keltisch zeezout komt uit de Guérandestreek in Bretagne, Frankrijk.
Er is grijs zout ( sel gris) en grof zeezout ( gros sel marin) als wel het wit tafelzout ( fleur de sel)
Ze zijn zeer rijk aan mineralen en spore elementen, waardoor het een bijzonder volle smaak geeft!
zoutwinning in Bretagne
Het wordt al meer dan 2000 jaar via de Keltische methode, met de hand gewonnen.Het water uit de Atlantische oceaan wordt via een kanalenstelsel naar ondiepe klei moerassen geleid. Doordat de klei zuur is, neutraliseert hij tot op zekere hoogte het zeer basische zeewater. Door interactie van het Atlantische zeewater met de bodem van de klei moerassen, wordt het natrium gehalte wat van nature in zeewater zit, terug gebracht en wordt het zout gereinigd De moerassen zorgen dus voor een natuurlijke reinigingsmethode. Dit maakt ook tevens dat Keltisch zeezout het minste natrium van alle zeezouten bevat.
Het zout is zuiver, het wordt niet gewassen, niet geraffineerd en niet gereinigd.( behalve dan op de natuurlijke wijze zoals eerder genoemd) Op deze manier blijven alle spore elementen en mineralen behouden.
En dat zijn er véél, zoals te zien op onderstaand schema!!

Keltisch zeezout heeft vele voordelen voor de gezondheid, waaronder ook een gezonde bloeddruk!!!
Te veel zout (hypernatriëmie) is gevaarlijk, maar te weinig zout (hyponatriëmie) eveneens.
Ook al verhoogd zout de bloeddruk, natuurlijke zout met voldoende inname van water kan  een onregelmatige hartslag stabiliseren en de bloeddruk normaliseren. Met andere woorden, als je een lage bloeddruk hebt, kan Keltische zeezout helpen om deze te verhogen en als je een te hoge bloeddruk hebt, kan het helpen om deze te verlagen.
Verder is het zout erg geschikt voor:

*Het verbeteren van de hersenfunctie. Zeezout is van vitaal belang voor de gezondheid van zenuwcellen en hun vermogen om te communiceren en verwerken van informatie. Dit zout helpt ook om overtollige zuren en gifstoffen te elimineren uit de cellen.
*Het regelt hartslag en bloeddruk ( zie hierboven)
*Het balanceert de bloedsuikerspiegel. Keltisch zeezout is vooral nuttig voor diabetici, omdat het helpt om bloedsuikers te balanceren.
*Het alkalizeert het lichaam. Een te hoge zuurgraad in het lichaam is een onderliggende oorzaak van vele ziekten. Zout is essentieel voor het verwijderen van overmatig zuur  in de cellen. Daarnaast zal mineraalrijke zouten helpen om de optimale zuur-base evenwicht te herstellen.
*Het verwijdert opgebouwd slijm. Niet alleen helpt het om bestaande slijm te elimineren, maar het helpt ook om het te voorkomen. Dit voordeel maakt het zeer nuttig voor mensen met allergieën, astma, sinus problemen, of bronchiale congestie.
*Het voorkomt spierkrampen. Spierkrampen worden vaak veroorzaakt door een elektrolyt onbalans in het bijzonder door te weinig natrium. Keltisch zeezout biedt deze mineralen in de juiste verhouding. Je lichaam zal nemen wat het nodig heeft en zich ontdoen van de rest, zo lang als je genoeg water drinkt.
*Het balanceert dus de elektrolyten Natuurlijke Keltische zout zal helpen om de elektrolyt mineralen in je lichaam in balans te brengen. Voor problemen met het vasthouden van vocht, kan een geleidelijke inname van zeezout helpen om overtollig opgeslagen water in de lichaam's weefsels los te maken.
*Ook bouwt het je immuunsysteem op, regelmatige inname van zeezout en zijn hoog opneembare mineralen, zal je niet alleen sneller herstellen van een ziekte, maar kan je beter beschermen tegen infecties en andere ziektes.
*Kan het lichaam meer energie geven, doordat het e,v,t, tekorten in het lichaam aanvult,
*Ook zal Keltisch zeezout een goede nachtrust bevorderen. De overvloed aan mineralen en sporenelementen in natuurlijk zeezout zal een kalmerend effect op het hele zenuwstelsel hebben. Bovendien kan de juiste verhouding van water en zout consumptie helpen om tijdens de nacht minder vaak te hoeven plassen.
* het stabiliseert de bijnierfunctie en kan dus meer energie geven.
* Is bevorderlijk voor de spijsvertering, omdat het het spijsverteringsstelsel reinigt en het helpt bij de opname van voedsel deeltjes door het spijsverteringskanaal.
*Het lost en verwijdert sediment afzettingen op, die kunnen leiden tot verschillende vormen van artritis, nier- en galstenen.
* het is een natuurlijke anti histimine, dus erg geschikt voor mensen met astma of allergische klachten.

Sole
Een goede manier om Keltisch zeezout te gebruiken is het maken van een "sole" Dit is nl veel beter dan het los innemen van bv mineralen suppletie, omdat keltisch zeezout alle mineralen en spore elementen in de juiste verhoudingen bevat.

voeg sole toe aan je water
Het woord Sole komt van het Latijnse woord "sol", wat zon betekent. Wanneer het water zich vermengd met de kristallen in het zee zout, worden de negatieve polen van het water omgeven door de positieve ionen van het zout, terwijl de negatieve ionen in het zout zijn omgeven door positieve deeltjes van het water. Dit proces verandert de hele moleculen structuur.

Om sole te maken, doe je 1/3 zout in een pot en de rest vul je met water bij. Roeren tot het zout helemaal is opgelost in het water.(liefst gefilterd of bronwater) Je hebt nu heel sterk zoutwater, waarvan je dagelijks een tot drie theelepels bij je smoothie, water of kop soep doet.

Het kan zijn dat er een restje zout achterblijft in je pot, dat is helemaal niet erg, dat lost zich later wel op, als je de pot weer wat bijvult met water. Het ziet er in eerste instantie wat troebel uit, maar als de pot een tijdje heeft gestaan, word het water van zelf weer helder.
Deze sole is lang houdbaar, het zout dood nl alle bacteriën en hoeft dus ook niet in de koelkast te staan.
Deze manier van inname, is erg geschikt om tekorten aan te vullen, maar ook bv om je mond te spoelen als je last hebt van ontstoken tandvlees. Sole is erg waardevol en kan veel kwalen voorkomen en oplossen!

Himalaya zeezout




sole kan overigens ook van Himalaya zeezout gemaakt worden, dit is ook een erg rijk zout en e.v.t. te vervangen door keltisch zeezout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten