Translate

dinsdag 10 februari 2015

Het bloedgroepen dieet


Welk dieet is het meeste geschikt om een goede gezondheid te behouden? Het bloedgroepen dieet houdt rekening met de verschillende behoeftes en reacties van mensen op voeding.

Ieder mens heeft een andere stofwisseling en reageert daardoor anders op voeding. Daarom  zijn bepaalde voedingsmiddelen voor sommige mensen schadelijk en voor andere juist heilzaam.
Onderzoek heeft aangetoond dat de bloedgroep iets zegt over het type stofwisseling dat men heeft.
Zo kan iemand met bloedgroep A vlees niet goed verteren en is voor iemand met bloedgroep O, vlees juist aan te bevelen.
Het bloedgroepen dieet is ontwikkeld door de Amerikaanse natuurarts Peter D' Adamo. Volgens zijn inzichten bepaald het dieet welke producten goed zijn voor iemand en welke niet.

De 4 bloedgroepen

Er zijn 4 bloedgroepen:
bloedgroep A,O,B en AB
In de loop van de geschiedenis heeft de mens zich moeten aanpassen om te kunnen overleven. Door de veranderde leefomstandigheden hebben het spijsverteringssysteem,immuunsysteem en het bloed zich aangepast.
Dus de ontwikkeling van de verschillende bloedgroepen houdt verband met de ontwikkelingsgeschiedenis van de mens.

Bloedgroep O dit is de oudste bloedgroep en zijn voeding bestond m.n. uit eiwitten. Hij was een jager
Bloedgroep A was een agrariër
Bloedgroep B de Nomade hij was een steppenbewoner en leefde uitsluitend van agrarische cultuur
Bloedgroep AB tot slot is de jongste en meest zeldzaamste bloedgroep

De dieten


Mensen met bloedgroep A eten het best vegetarisch, gebruiken weinig vet en zuivel en veel koolhydraten.
Heilzaam zijn vis en soja producten. Ananas is heilzaam, vanwege de spijsverteringsenzymen en koffie is ook goed voor bloedgroep A, omdat deze mensen een tekort aan maagzuur hebben. Koffie stimuleert nl de aanmaak van maagzuur.
Tarwesoorten eten ze het liefst zo weinig mogelijk, omdat deze slijmvormend werken en moeilijk te verteren zijn. Het beste kan men spelt eten, dit is een oude tarwesoort die makkelijk te verteren is.
Vermijden het best:vlees,zuivel,bonen en tarwe.

Bloedgroep B eet het best zo gevarieerd mogelijk. Zijn dieet bestaat dus uit vlees,vis,granen, zuivelproducten en groenten. Hij is de enigste van de bloedgroepen die zuivel het beste verdraagt. Rood vlees kunnen ze goed eten, maar kip moeten ze laten staan. Evenals noten, mais en tarwe.

Bloedgroep O eet best zo weinig mogelijk koolhydraten en veel eiwitten. Eiwitten worden nl goed verdragen en verteerd. Tarwe en sommige granen  kunnen problemen op leveren.  Vermijden het best bonen, graanproducten en bepaalde groenten als spruitjes,koolsoorten en mais.

Bloedgroep AB, combineert de voor en nadelen van de andere bloedgroepen. Hij doet het bv goed op lamsvlees en rijstproducten. Zij halen het beste hun eiwitten uit vis en zeeproducten.Vermijden het best rood vlees, bonen en mais.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten